jens geerts coaching personal the brand ambassador
Voor meer informatie

Jens Geerts is een Belgische Brand Ambassador voor verschillende merken, een tv-presentator, een cartoonist en een model.

2018 – heden:
Dankzij het Centrum voor Avondonderwijs, behaalde Jens het diploma van Personal Trainer, een diploma dat erkend wordt door de Europese Unie.

2011 – heden:
Geerts komt op voor gelijke rechten van de mens en zet zich daarbij vooral in voor de LHBT-gemeenschap. Sinds augustus 2011 is hij het gezicht van de internationale lifestyle- en amusementszender OUTtv, dat onder andere drama, komedie, praatprogramma's, documentaires en films uitzendt, die voor een groot deel gericht zijn op homoseksuelen.

Sinds In 2013 behaalde Geerts heel wat media-aandacht door minister Pascal Smet te laten toegeven op latino's te vallen. In mei 2013 presenteerde hij samen met drievoudig Zweeds schaatskampioen Filip Stiller het OUTTV-programma Malmö Calling, waarvoor beiden reportages maakten over wat er achter de schermen gebeurde van het Eurovisiesongfestival 2013.

In mei 2014 maakte Jens opnieuw reportages over het Eurovisiesongfestival 2014. Deze keer kreeg het OUTtv-programma de naam Copenhagen Calling. Hierbij kwam de Belgische zanger Axel Hirsoux voor het eerst publiekelijk uit de kast en sprak hij met Geerts openlijk over zijn homoseksualiteit.

Op 30 januari 2015 kondigde Jens zijn eerste single 'Stereotype' aan. Het nummer is een parodie op de songfestivalhit 'Satellite' van Lena Meyer-Landrut en kaart het gebrek aan homoliedjes aan op het Eurovisiesongfestival. De videoclip van 'Stereotype' werd zelf door Jens gemonteerd en geprezen door Songfestivalwinnares Conchita Wurst.

In mei 2015 was hij opnieuw de presentator van dienst in het vierde seizoen van het OUTtv-programma Vienna Calling. Zijn co-host was dit keer ex-Eurovisiesongfestivaldeelneemster Marga Bult. In Vienna Calling verontschuldigde Eurovisiesongfestivalwinnaar Måns Zelmerlöw zich meermaals tegen Jens omtrent zijn homofobe uitspraak.

In 2016 won de Shopping Stadsfeestzaal in Antwerpen op de SOLAL Marketing Awards in Berlijn een ICSC Award voor de pop-up rond Fifty Shades of Grey, een evenement waarvoor Jens de PR verzorgde. In 2016 en 2017 presenteerde Jens Stockholm Calling en Kiev Calling zonder co-host. De Nederlandse zanger Douwe Bob kwam in een van de afleveringen van Stockholm Calling voor het eerst uit kast als biseksueel. Het zesde seizoen van Kiev Calling werd dan weer voorafgegaan door het programma Eurovision Calling dat zowel op OUTtv als MENT TV werd uitgezonden. In datzelfde jaar deed Jens een poging om de deelstaat San Marino te vertegenwoordigen op het Songfestival. Hij wilde hierbij enkel een nummer zingen over homoseksualiteit. Geen enkel land heeft tot op heden de liefde tussen twee mensen van hetzelfde geslacht op het Eurovisiesongfestival bezongen, ondanks de honderden uiteenlopende muziekthema’s.

2010 – 2011:
In 2010 liet Jens zich opmerken met een eigen verzonnen naaktcampagne om een stageplaats te bemachtigen bij het reclamebureau LDV United. Omdat hij als naakte streber op de affiche afgebeeld stond, kreeg hij de bijnaam "The Naked Nerd". Jens werd in 2010 eveneens als model ontdekt door het Belgisch magazine Nina, modebijlage van de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Eind 2011 stond hij op de omslag van de 39ste editie van het maandblad Goedele dat de titel 'Zo Gay' kreeg.

In augustus 2011 won hij de talentenjacht OUTWanted op de internationale homozender OUTtv. Hij volgde hiermee ex-presentator Timo Descamps op als gezicht van de tv-zender.

2008 - 2011:
Na een carrièreswitch van farmaceutische wetenschappen in 2008 naar communicatiemanagement, studeerde hij in 2011 af aan de hogeschool Lessius Mechelen. Datzelfde jaar ontwierp hij als cartoonist de singlehoes van 'Ik Kom Naar Huis', een nummer van de Vlaamse zanger Udo Mechels. Hij vertegenwoordigde als zelfstandig PR-agent en merkambassadeur al meerdere bedrijven waaronder:

 • Chris Janssens
 • Bilzen Mysteries
 • De Wakko Kapper
 • Esthetic Airlines
 • Fittz/Zumo
 • Friendship
 • i-Fitness
 • Kinepolis
 • Les Hommes
 • Marmalade
 • MONAR&Clothes
 • OUTtv
 • Shopping Stadsfeestzaal Antwerpen
 • Sony Music (Loïc Nottet en One Direction)
 • The Gay Issue
 • VZW Meir/Beleef Antwerpen
 • Garage Y&N Claessens

2006:
Geerts groeide op in Antwerpen en behaalde voor het eerst de media in 2006 als een van de allereerste ambassadeurs van het Vlaamse Gemeenschapsonderwijs.